Bănci și Asigurări

Ioana Gheorghiade, director executiv Direcţia Managementul Riscului Corporate la BCR: Zona de energie rămâne cu un potenţial foarte mare de finanţare, dar şi zona de agri are potenţial. Potenţial are şi zona de construcţii, deşi este diferenţiată

ZF Bankers Summit 2023, ziua 1

Ioana Gheorghiade, director executiv Direcţia...

Autor: Claudia Medrega

26.06.2023, 14:22 165

Sectoarele economice care sunt finanţate de către bănci sunt şi în linie cu dezvoltarea PIB, iar zona de energie, zona agriculturii şi zona de construcţii sunt cu potenţial, a declarat Ioana Gheorghiade, director executiv al Direcţiei Managementul Riscului Corporate la  BCR.

“Zona agri a trebuit să se ajusteze acestui moment, dar, noi considerăm că are potenţial foarte mare. În plus, zona de energie rămâne cu un potenţial foarte mare, mai ales în zona de energie regenerabilă. Legat de PNRR o să fie scheme de suport, practic acesta este viitorul şi vorbim şi de strategia de hidrogen, care trebuie planificată din timp. Şi zona de construcţii aş menţiona-o, deşi este diferenţiată, pentru că toate aceste mari proiecte din PNRR trebuie construite de cineva. Există o nevoie de finanţare şi în această zonă, respectiv susţinerea constructorilor care lucrează drumurile finanţate de la bugetul de stat şi din surse europene”, a declarat Ioana Gheorghiade la evenimentul ZF Bankers Summit 2023.

Ce a mai declarat Ioana Gheorghiade, director executiv al Direcţiei Managementul Riscului Corporate la  BCR, la ZF Bankers Summit 2023:

 În 2022, pe total stoc finanţări corporate la BCR a fost creştere cu 16%, net, pe corporate.

 Pe segmentul IMM, datorită diverselor scheme de suport, creşterea creditării a fost mult mai mare.

 În 2023, vedem o creştere a ponderii investiţiilor. Mare parte din finanţări a fost pentru investiţii, ceea ce ne bucură foarte mult. În 2022, în afară de susţinerea din energie, s-a produs ajustarea liniilor de finanţare cu costurile crescute şi, din această cauză, aproape toţi clienţii au trebuit să facă aceste ajustări.

 Cu toţi am devenit mai conştienţi de costul energiei atât ca persoane fizice, cât şi ca manageri de companii. Vedem multe idei de eficienţă energetică. Vedem investiţii în pregătire pentru creşterea competitivităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO