Bănci și Asigurări

ING Bank a majorat la 35% avansul la creditele ipotecare standard

ING Bank a majorat la 35% avansul la creditele ipotecare...

Autor: Claudia Medrega

19.05.2020, 17:56 13431

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume,  a majorat avansul la creditele ipotecare standard până la 35%.

Banca oferă o dobândă fixă de 5,79%  pe an în primii 7 ani şi o dobândă variabilă de 5,75%, dobânda anuală efectivă (DAE) apropiindu-se de 7% (6,95%).

Dobânda variabilă este formată din marja fixă la care se adaugă indicele IRCC şi este valabilă în cazul încheierii unei asigurări de viaţă de grup la NN Asigurări de Viaţă. Indicele IRCC variază trimestrial.

„ING Bank România a avut întotdeauna o politică de creditare responsabilă, ce ţine şi rata creditelor neperformante mult sub media pieţei timp de foarte mulţi ani. Această politică se traduce prin neîmpovărarea clienţilor cu datorii astfel încât aceştia să îşi poată plăti ratele în ciuda unor perioade dificile din punct de vedere financiar cu care se pot confrunta pe parcursul contractului lor”, a transmis ING Bank.

Politica de risc a ajutat clienţii ING şi acum un deceniu, la ultima criză financiară, când banca a avut un impact limitat asupra clienţilor şi activităţii băncii, mult sub piaţa.”Politicile de creditare responsabile au stat întotdeauna la baza ofertei ING şi de aceea am reevaluat şi acum unele condiţii pentru creditele ipotecare sau de nevoi personale.”

ING atenţionează că toate limitările implementate acum pentru produsele de creditare sunt temporare şi vor fi reevaluate lunar în perioada următoare, în funcţie de cum evoluează situaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO