Bănci și Asigurări

Încă o licitaţie ratată pentru obligaţiunile pe trei ani

Încă o licitaţie ratată pentru obligaţiunile pe trei ani

Autor: Liviu Chiru

07.10.2010, 14:50 30

Trezoreria a respins astăzi toate ofertele înainte de băncipentru cumpărarea de obligaţiuni de stat pe trei ani, considerândinacceptabile randamentele cerute, la fel ca la licitaţiaprecedentă, organizată în luna august. Statul îşi propusese săvândă obligaţiuni în valoare de 300 de milioane de lei (70 mil.euro), iar ofertele au totalizat aproape 492 de milioane delei.

Trezoreria impune un randament de 7% pe an, pentru majoritateatitlurilor vândute, indiferent dacă sunt certificate cu scadenţesub un an sau obligaţiuni, cu maturităţi de mai trei sau cinciani.

Analiştii se aşteptau la un asemenea rezultat, în condiţiile încare investitorii pot cumpăra titluri cu maturităţi similare de pepiaţa secundară la randamente de 7,15%-7,2% pe an, corespunzătoareunor preţuri mai mici.

Statul a reuşit totuşi să vândă luna trecută obligaţiuni cumaturitatea în 2017, în condiţiile în care a plătit un randament de7,1% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO