Bănci și Asigurări

In ce investesc companiile de asigurari ale BCR

27.03.2008, 20:32 24

Cele doua companii de asigurari ale BCR, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, investesc in obligatiuni municipale si corporatiste si in actiuni listate la Bursa, potrivit unui raport publicat pe site-ul grupului, care prezinta structura investitiilor la sfarsitul lunii decembrie.
BCR Asigurari, specializata pe asigurari generale, avea la sfarsitul anului trecut plasamente in actiuni ale mai multor companii listate, cum ar fi SIF-urile, Antibiotice Iasi, Biofarm, Petrom, Banca Transilvania, Oltchim, BRD-SocGen, Rompetrol Rafinare Constanta, Transelectrica, Transgaz, Turbomecanica, Compa Sibiu si Electromagnetica.
Asiguratorul isi pastreaza banii si in obligatiuni municipale cu dobanda variabila, calculata ca medie dintre BUBID si BUBOR pentru sase luni, la care se adauga o marja de 1,5 pana la 2 puncte procentuale. De asemenea, BCR Asigurari detine obligatiuni corporatise emise de BCR si ProCredit Bank.
Pe de alta parte, cealalta companie de asigurari a grupului, BCR Asigurari de Viata, detine in portofoliu actiuni ale unor companii listate la BVB cum ar fi Electromagnetica, Dafora, Cemacon, BRD-SocGen, Biofarm, Banca Carpatica, Albalact, Banca Transilvania, Transelectrica, SIF 3, Rompetrol Well Service, Iproeb si Impact.
BCR Asigurari de Viata are plasamente si in obligatiuni corporatiste emise de BCR si ProCredit Bank.
Potrivit raportului BCR, care urmeaza sa fie supus aprobarii in cadrul unei AGA care va avea loc pe 18 aprilie, cele doua companii de asigurari ale grupului au inregistrat venituri din prime subscrise de 362,9 milioane de lei (108,7 milioane de euro) in 2007. Fata de anul anterior, incasarile din prime au urcat cu 78%. Veniturile BCR Asigurari au fost de peste 305 milioane de lei (peste 91 de milioane de euro), iar cele ale BCR Asigurari de Viata - de circa 57,9 mil. lei (17,7 milioane de euro).
Asiguratorii au platit anul trecut daune cumulate de circa 216,8 milioane de lei (65 de milioane de euro), 88% din acestea fiind pentru activitatea de asigurari generale. Comparativ cu 2006, valoarea daunelor platite s-a majorat cu 62%.
Rezultatul net cumulat al BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata s-a injumatatit in 2007, pana la 18,2 milioane de lei (5,5 milioane de euro). Potrivit raportului BCR, compania de asigurari generale a incheiat anul cu un rezultat net din activitatea de asigurare de 11,9 milioane de lei (3,6 milioane de euro), iar cea de asigurari de viata - de 6,3 milioane de lei (1,9 milioane de lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO