Bănci și Asigurări

HVB a venit cu bani de acasa pentru extinderea operatiunilor

07.06.2005, 18:27 9

HVB Bank Romånia a operat de la inceputul anului doua majorari de capital, totalizånd 18 milioane de euro.

Prima majorare de capital a avut loc la sfårsitul lui martie, cånd grupul HVB, proprietarul bancii romånesti, a adus 10 milioane de euro. La o luna dupa aceasta, proprietarii au mai adus inca opt milioane de euro la capital.

Dupa aceste majorari, capitalul bancii a ajuns la 34,2 milioane de euro, la sfårsitul lui mai.

Reprezentantii bancii spun ca banii au fost destinati sustinerii politicii de dezvoltare a grupului pe piata locala. Intre timp, HVB Romånia a ajuns la o intelegere privind o fuziune cu Banca Tiriac. Potrivit unor surse din piata, contractul ar trebui sa fie semnat miercurea aceasta, la Bucuresti. Banca nou-creata se va numi HVB - Tiriac si va detine active totale de peste doua miliarde de euro si o cota de piata de 7,5%, ocupånd pozitia a patra in sistem, dupa BCR, BRD si Raiffeisen. Grupul HVB va detine 50,1% din titlurile noii entitati, in timp ce omul de afaceri Ion Tiriac va detine 49%.

HVB Romånia detinea la sfårsitul primului trimestru active totale in valoare de aproape 1,4 miliarde de euro. Dupa primele trei luni ale anului banca a inregistrat un profit operational de 11,5 milioane de euro. HVB Romånia este orientata preponderent spre sectorul corporate, operånd o retea de 12 sucursale. Banca Tiriac detine o pozitie semnificativa pe piata de retail, avånd la sfårsitul anului trecut 685.000 de clienti, majoritatea persoane fizice si intreprinderi mici si mijlocii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO