Bănci și Asigurări

Grupul italian Intesa Sanpaolo investeşte 40 mil. lire sterline în compania de tehnologie core banking Thought Machine

Grupul italian Intesa Sanpaolo investeşte 40 mil. lire...

Autor: Mircea Nica

15.02.2022, 00:03 107

Intesa Sanpaolo a selectat Thought Machine, compania de tehnologie core banking, cu sediul în Marea Britanie, pentru noua platformă bancară digitală, iar în cadrul acestui parteneriat grupul Intesa Sanpaolo a făcut o investiţie de 40 mil. lire sterline, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

„Noul nostru plan de afaceri îşi propune să accepte provocarea fintech. Acesta este motivul pentru care am decis să creăm o nouă bancă complet digitală pentru a deservi clienţii noştri din segmentul retail mai tineri, care preferă să nu folosească sucursalele şi nu au nevoie de aceleaşi servicii în persoană cum sunt cele solicitate de clienţii noştri din alte segmente“, a declarat Carlo Messini, CEO al Intesa Sanpaolo. 

Intesa Sanpalo a selectat motorul de core banking al „Am ales Thought Machine ca partener datorită statutului său internaţional de inovator fintech“, a mai spus el. Thought Machine, Vault, pentru a dezvolta Isybank, noua sa platformă bancară digitală, anunţată recent ca parte a planului de afaceri 2022-2025 al Grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO