Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 415 mil. lei în S1/2020, cu 47% mai mic decât în S1/2019

Grupul BRD a încheiat primul semestru (S1) al anului 2020 cu un profit net de 415 mil. lei, cu 47% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce venitul net ban­car a ajuns la 1,5 mld. lei, în scădere cu 6% în S1/2020, comparativ cu S1/2019, potrivit datelor din raportul financiar al grupului.

„În primul trimestru al anului, România şi întreaga lu­me au intrat într-o criză sanitară fără precedent, cu im­pli­caţii economice puternice, complexe şi dificil de cuan­tificat. Ne-am adaptat rapid şi cu succes organizaţia, apli­când ime­diat măsuri corespunzatoare pentru protejarea anga­ja­ţilor şi clienţilor noştri, pentru a asigura continui­ta­tea acti­vi­tă­ţii, pentru a oferi sprijin adecvat clienţilor şi pen­tru a ate­nua impactul financiar asupra băncii“, a spus François Bloch, directorul general al BRD Groupe Societe Generale.

La nivelul băncii, BRD a înregistrat un profit net de 405 mil. lei, în scădere cu aproape 50% în primul semestru din 2020, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„Având în vedere contextul semnificativ deteriorat, BRD a obţinut o performanţă financiară globală rezilientă şi continuă să se bazeze pe fundamente puternice, cu o rată de adecvare a capitalului solidă, lichiditate confortabilă şi calitate ridicată a activelor”, a mai explicat François Bloch.

Scăderea venitului net bancar raportată de grupul BRD a fost determinat în special de scăderea veniturilor din comisoane şi a altor categorii de venituri, în timp ce veniturile nete din dobânzi s-au dovedit a fi reziliente.

Veniturile nete din comisioane au înregistrat o scădere de 14% în S1/2020, comparativ cu S1/2019, până la o valoare de 332,5 mil. lei, determinată în principal de schimbările reglementare, volume mai mici şi acţiuni comericale.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.