Bănci și Asigurări

Grecii de la Piraeus cheltuie 2 mil. euro cu schimbarea logo-ului

Vechiul logo reprezenta o triremă (o ambarcaţiune cu trei vâsle folosită în Grecia antică), în timp ce noul logo vine cu un design minimalist şi păstrează doar cele trei vâsle. Foto: Octav Ganea

Vechiul logo reprezenta o triremă (o ambarcaţiune cu trei vâsle folosită în Grecia antică), în timp ce noul logo vine cu un design minimalist şi păstrează doar cele trei vâsle. Foto: Octav Ganea

Autor: Ciprian Botea

02.10.2014, 00:05 715

Piraeus Bank, un jucător de talie medie controlat de grupul elen cu acelaşi nume, a alocat 2 mil. euro pentru procesul de schimbare a identităţii vizuale demarat în luna august, care a însemnat în principal ştergerea vechiului logo de pe faţada celor 130 de sucursale din toată ţara şi crearea unei imagini unitare a reţelei teritoriale.

Procesul de schimbare a imaginii reţelei din Bucureşti a fost finalizat luna trecută. Tot procesul ar trebui să dureze trei luni, potrivit planului iniţial. „Vrem să realizăm o imagine unitară a sucursalelor şi am început acest proiect tocmai pentru a arăta angajamentul grupului faţă de piaţa românească“, a declarat Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank.

Vechiul logo reprezenta o triremă (o ambarcaţiune cu trei vâsle folosită în Grecia antică), în timp ce noul logo vine cu un design minimalist şi păstrează din vechea imagine doar cele trei vâsle, care să sugereze forţa care pune în mişcare ambarcaţiunea.

WikiZF: Profilul companieiPiraeus Bank

Mişcarea vine în condiţiile în care banca-mamă de la Atena a avut probleme după restructurarea datoriilor suverane ale statului elen şi a fost recapitalizată cu bani europeni, iar recent a ajuns la un acord cu creditorii internaţionali, care prevede restrângerea afacerilor internaţionale.

Iannis Kyriakopoulous, general manager al grupului, a reconfirmat însă recent angajamentul grecilor faţă de piaţa românească. Presa internaţională scrie totuşi că Piraeus ar fi unul dintre puţinele grupuri europene care au emoţii la testarea calităţii activelor derulată în prezent de Banca Centrală Europeană.

Subsidiara locală a Piraeus a fost una dintre puţinele bănci care au raportat profituri în perioada de criză, cu o singură excepţie în 2012. După primul semestru din acest an, banca a raportat un profit brut de 6,4 mil. euro, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Piraeus se află pe locul 11 în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO