Bănci și Asigurări

Grawe vrea un loc in top zece

16.07.2004, 00:00 15



Grawe Romania a incheiat primul semestru cu prime subscrise in valoare de 87,3 miliarde lei (circa 2,2 milioane euro), nivel aproximativ dublu comparativ cu iunie 2003, depasind prognoza de la inceputul anului cu 20%, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Peter Kasyk.



Incasarile societatii au atins 71,6 miliarde lei, comparativ cu 38,3 miliarde lei la finele lunii iunie a anului precedent.



"Rezultatele financiare semestriale sunt satisfacatoare pentru companie si se incadreaza in obiectivele propuse inca de la intrarea pe piata din Romania: o crestere constanta a cotei de piata si a notorietatii", a adaugat Kasyk.



Potrivit oficialului societatii, structura veniturilor Grawe Romania nu s-a modificat in intervalul analizat, cea mai mare parte a subscrierilor provenind din asigurari de viata clasice si mai putin din polite pentru acoperirea riscurilor financiare (credite).



"Compania nu a avut o crestere spectaculoasa datorata dezvoltarii pietei creditelor in cursul anului 2003, dar nu va avea nici o scadere importanta determinata de noile reglementari referitoare la acest domeniu, caracteristica de baza pe care o urmarim fiind cresterea intr-un ritm constant si sigur", a comentat directorul general al Grawe.



In primul semestru, societatea a platit daune in suma de 2,27 miliarde lei, comparativ cu 306,1 milioane lei in luna iunie 2003.



La nivelul anului 2003, activitatea Grawe Romania a generat venituri din prime subscrise de 113,71 miliarde lei (+ 146%) si un profit net de 5,83 miliarde lei. Datele preliminare arata ca societatea s-a plasat pe locul 11 in topul asiguratorilor de viata, in urcare fata de 2002.



"Suntem foarte optimisti in ceea ce priveste evolutia companiei pana la finele anului si speram ca acest lucru sa se reflecte in plasarea societatii intre primele zece din piata asigurarilor de viata. Speram sa atingem un volum al primelor subscrise de aproximativ 220 miliarde lei, iar profitul net sa se dubleze", a anticipat Kasyk.



Infiintata in octombrie 2000, Grawe Romania are un capital social de 36 de miliarde de lei, grupul austriac Grawe detinand 99,88% din actiunile companiei. Restul titlurilor apartin unor persoane fizice austriece.



Distributia politelor emise de societate este realizata prin intermediul a zece brokeri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO