Bănci și Asigurări

Grawe si Sara Merkur vor forma o singura societate pana in octombrie

14.06.2005, 20:54 52

Fuziunea Grawe-Sara Merkur ar putea avea loc intre jumatatea lunii septembrie si inceputul lunii octombrie. "Garantat, cel tarziu la inceputul lui octombrie va avea loc fuziunea", a declarat Adina Mandoiu, coordonator PR la Grawe Romania Asigurare.

Primul pas a fost deja facut: Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat preluarea de catre Grawe a portofoliului de produse si contracte de asigurare al Sara Merkur. Transferul efectiv este operabil in termen de 30 de zile de la data obtinerii aprobarii CSA.

"Partea de transfer de portofoliu a durat cel mai mult. Din punct de vedere tehnic, suntem deja pregatiti pentru fuziune. Urmeaza partea efectiva a fuziunii prin absorbtie, preluarea sediului si celelalte", a mai spus Adina Mandoiu.

Transferul portofoliului de polite de asigurare presupune preluarea tuturor contractelor incheiate de Sara Merkur de catre Grawe Romania, fara nici un fel de modificare a termenilor contractuali.

Grawe a achizitionat Sara Merkur la inceputul acestui an, intr-o tranzactie a carei valoare nu a fost facuta publica. Ambele societati erau concentrate pe categoria de asigurari de viata, cu toate ca, in prezent, Grawe are in vedere si extinderea pe segmentul asigurarilor generale. "Ne vom gandi si la partea de asigurari generale, in special la cele de persoane, altele decat de viata, precum si la cele de sanatate, dar abia din toamna", a spus Adina Mandoiu.

Grawe Asigurari a incheiat 2004 pe pozitia a noua in topul companiilor de asigurari de viata din Romania, cu un volum de prime brute subscrise de 4,9 milioane de euro si o cota de piata de 2,7%. Achizitia Sara a fost motivata in primul rand de reteaua de vanzari care lipsea companiei Grawe, avand in vedere ca aceasta a ales sa se dezvolte pana acum numai prin intermediul brokerilor de asigurare. La finele primului trimestru din 2005, Grawe Romania Asigurare colabora cu un numar de 15 brokeri de asigurare.

Grawe si-a propus pentru 2005 o crestere de minimum 35% a volumului de prime subscrise si un numar de circa 22.000 de clienti noi in portofoliu. In primele trei luni, a inregistrat prime brute subscrise in valoare de 1,7 milioane de euro (63,611 miliarde de lei), in crestere cu 78,4% fata de aceeasi perioada din execitiul financiar precedent. Profitul a fost de peste patru ori mai mare decat in primele trei luni din 2004, de aproximativ 318.600 de euro. Compania a anuntat majorarea capitalului social la 250 de miliarde de lei (7 milioane de euro). ioana.leaua@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO