Bănci și Asigurări

Grawe cumpara cu 8 mil. euro un sediu nou

15.03.2006, 00:00 11

Compania de asigurari Grawe a cumparat un imobil de birouri de 11 etaje situat langa Piata Unirii de la compania italiana Eitel. Nici una dintre parti nu a comentat cu privire la valoarea tranzactiei, dar surse din piata estimeaza ca aceasta se ridica la 8 mil. euro.

Imobilul va fi livrat in al doilea trimestru al acestui an, fiind acum in curs de constructie de catre compania italiana Marcora.

Suprafata construita a cladirii va fi de 5.200 de metri patrati, din care Grawe va ocupa 1.000 de metri patrati. Restul spatiului va fi inchiriat.

Achizitia a fost realizata prin Grawe Investments, divizia de investitii a grupului austriac Grawe Group din care face parte Grawe Asigurari, iar consultanta in procesul de achizitie a fost asigurata de compania imobiliara Eurisko.

"Ne desfasuram activitatea in aproape toate tarile din sud-estul Europei. Piata imobiliara romaneasca are un potential de dezvoltare foarte bun si promite randamente investitionale peste medie, in ciuda riscurilor mai ridicate comparativ cu tarile vest-europene", a declarat Josef Praschinger, manager al departamentului de real estate la Grawe Investment.

"Dupa un studiu amanuntit am decis ca rentabilitatea unui business center in Bucuresti este buna, asa ca am finalizat tranzactia cu Eitel", a adaugat el.

Grawe Asigurari a incheiat anul 2005 cu afaceri de 11,5 mil. euro.

In ultimul timp, companiile de asigurari isi orienteaza investitiile catre piata imobiliara. Grupul austriac Uniqa, care detine 27% din Astra Asigurari, a cumparat in luna noiembrie a anului trecut imobilul de birouri Floreasca Tower, in cadrul unei tranzactii de aproape 20 de mil. euro. Floreasca Tower este inchiriat in intregime companiei Oracle.

Si Generali Asigurari a negociat anul trecut cumpararea imobilului de birouri de 13 etaje Bucharest Corporate Center (BCC), situat in zona Pietei Victoriei, insa tranzactia nu a fost finalizata. In schimb, asiguratorul a inchiriat la inceputul acestui an circa 3.500 de metri patrati din BCC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO