Bănci și Asigurări

Gras Savoye se uita dupa achizitii

12.04.2006, 00:00 21

Gras Savoye, al saselea broker de asigurari de pe piata, intentioneaza sa se extinda in acest an la nivel national, fie prin deschiderea de birouri, fie prin achizitia altor brokeri cu sucursale in tara.

"Acum avem doar un birou in Bucuresti, dar vrem sa ne extindem in toata tara", a declarat pentru ZF Patrick Lucas, presedinte si CEO al grupului francez de brokeraj in asigurari Gras Savoye, care controleaza Gras Savoye Romania.

"Chiar daca eu sunt pentru cresterea organica, este posibil sa cumparam unul sau mai multi brokeri de asigurari. Extinderea este un proces lung in cazul in care trebuie sa incepi de la zero, prin deschiderea de birouri proprii", a explicat Lucas. El nu a precizat valoarea investitiilor in extinderea retelei teritoriale sau in eventuale achizitii, spunand doar ca va plati "pretul corect".

Strategia companiei pentru acest an cuprinde cresterea portofoliului de asigurari auto, asigurari de sanatate si employee benefits (pachete de asigurare de viata si de sanatate oferite de angajatori angajatilor). Anul trecut, asigurarile auto au reprezentat circa 28% din totalul primelor intermediate de Gras Savoye, iar cele de sanatate si employee benefits au reprezentat cateva procente din portofoliu. De asemenea, brokerul vrea sa isi dezvolte in acest an colaborarea cu bancile.

"In Romania lucram doar cu BRD - Groupe Societe Generale, insa vrem sa ne extindem pe acest segment de clienti. Vrem sa ne dezvoltam atat pe partea de produse de asigurare pentru banci, cat si pe partea de produse de asigurare asociate celor bancare, adica produse pentru clientii bancii", spune presedintele grupului francez.

Gras Savoye Romania a intermediat anul trecut contracte de asigurare in valoare de 7 mil. euro, nivel in scadere usoara fata de 2004. Intreaga piata de brokeraj a intermediat anul trecut contracte de 240 mil. euro.

Comisioanele incasate anul trecut au fost de circa 850.000 de euro, mai mult cu aproape 15% comparativ cu anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO