Bănci și Asigurări

Gheţea: Băncile vor începe în perioada următoare goana pentru atragerea clienţilor de la concurenţă. "Ar trebui să lăsăm piaţa să lucreze". Cum comentaţi?

05.10.2010, 12:13 65

Băncile se adaptează foarte repede la condiţiile pieţei, iar înperioada următoare va începe goana instituţiilor de creditarepentru a atrage clienţii concurenţilor, consideră Radu Gheţea,preşedintele CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB),informează Mediafax.

"Opinia mea personală este că ar trebui să lăsăm piaţa sălucreze, şi cum am văzut că băncile se adaptează foarte repede lacondiţiile pieţei, o să vedeţi că în perioada imediat următoare vaîncepe acea goană a băncilor de a atrage clienţii altor instituţii.Având avantajul neplăţii comisionului de rambursare anticipată,clienţii vor începe să alerge de la o bancă la alta după dobânzimai bune", a spus Gheţea, la conferinţa Romanian Financial Forumorganizată de Mediafax împreună cu Banca Naţională a României.

Potrivit preşedintelui ARB, clienţii au învăţat mai multelucruri, care vor persista în mintea lor mult timp, şi care s-autransformat în prezent într-o reţinere în a mai lua credite.

"Cred că ei, clienţii, au învăţat că a lua un credit într-ovalută care diferă de cea în care au venituri este un mare risc şică ar trebui să-şi facă mai bine socotelile, iar când se expun înangajarea de credite să ţină cont şi de perspectivele de câştiguripe care le au în perioada următoare", a arătat Gheţea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO