Bănci și Asigurări

Generali şi-a redus depozitele bancare cu o treime anul trecut

Generali şi-a redus depozitele bancare cu o treime anul...

Autor: Anelis Baciu

20.06.2014, 00:06 232
Depozitele bancare ale Generali, subsidiara locală a asigurătorului italian cu acelaşi nume, s-au redus cu aproxi­mativ 30% anul trecut,  până la 32,5 mil. lei (7,4 mil. euro), potrivit raportului anual al companiei.
 
Scăderea volumului depozitelor vine în condiţiile în care dobânzile plătite de bănci s-au redus vizibil pe parcursul anului trecut.
 
Cea mai mare parte a depozitelor, peste 60%, au fost constituite în lei (21,3 mil.) în timp ce echivalentul a 11,2 mil. lei a reprezentat plasamentele bancare în valută, inclusiv în franci elve­ţi­eni. Echivalentul a 5,2 milioane de lei erau plasamente în dolari americani, echi­valentul a 4,4 mil. lei în euro şi numai 1,7 mil. lei în franci elveţieni.
 
Italienii îşi ţin lichidităţile în con­turile a nouă bănci de pe piaţa lo­cală, însă cea mai mare parte din bani, circa 10,3 mil. lei, sunt administraţi de UniCredit Ţiriac, instituţie controlată de grupul italian UniCredit. Pe de altă parte, la Veneto Banca, o altă bancă cu capital italian, depozitele Generali se situează la mai puţin de un milion de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO