Bănci și Asigurări

Generali: crestere cu 49%, pana la 29,5 mil. euro

22.05.2007, 17:40 13

Compania de asigurari Generali a subscris in primele trei luni ale anului prime brute de aproape 100 de milioane de lei (29,5 milioane de euro), in crestere cu 49% in lei fata de primul trimestru din 2006.
Cresterea businessului companiei a fost mai accentuata pe linia asigurarilor de viata, adica plus 59% in lei, pana la 4,4 milioane de euro si mai lenta pe asigurarile generale (plus 47%, pana la 25,1 milioane de euro). In acelasi timp, Generali a platit daune brute totale de 43,1 milioane de lei (12,7 milioane de euro) in primul trimestru.
Pe asigurari de viata, compania a crescut la acelasi nivel cu piata, in timp ce cresterea pe asigurarile generale a depasit ritmul pietei. Per total in primul trimestru, piata asigurarilor a crescut cu 41% in lei, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, pana la aproximativ 660 de milioane de euro.
Cele mai vandute polite ale companiei sunt cele facultative auto Casco, pentru care compania practica tarife segmentate (in functie de profilul soferului) incepand cu luna martie a acestui an.
Anul trecut, afacerile Generali in Romania au inregistrat cea mai mare crestere dintre toate companiile controlate de grupul Generali in Europa, adica 135%, pana la 84,2 milioane de euro.
Conform declaratilor companiei, urmatorul pas al Generali este intrarea pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), motiv pentru care actionarii au decis majorarea capitalului social de la 50 de milioane de lei la 120 de milioane de lei, adica cu aproape 21 de milioane de euro.
In afara de Generali, pe piata pensiilor private obligatorii mai sunt asteptate inca 8-10 companii de pe piata locala.
In urma unor consolidari petrecute la nivel regional, Generali Asigurari ar putea fuziona cu cele doua companii controlate de fondul ceh de investitii PPF pe piata locala, adica Ardaf si RAI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO