Bănci și Asigurări

GE Money taie din dobanda la creditele de nevoi personale

06.05.2010, 23:05 57

GE Money, divizia de finantari de retail a americanilor de laGeneral Electric, a redus cu pana la un punct dobanzile perceputela creditele de nevoi personale cu ipoteca in euro, aliniindu-seastfel tendintei din piata.

Americanii detin trei companii: Ralfi (credite in magazin),Domenia Credit (credite ipotecare) si Motoractive (leasingfinanciar), achizitionate in 2006 cu 140 mil. euro, toate treioperand acum sub brandul GE Money.

Astfel, compania a redus cu 0,75% dobanda la creditele de nevoipersonale cu ipoteca, aceasta fiind acum Euribor la 6 luni plus omarja fixa care incepe de la 6,85%. Nivelul Euribor (indicator alpietei monetare din zona euro, folosit ca referinta in produsele decreditare) la 6 luni este in prezent de 0,978%.

Al doilea produs de credit de nevoi personale al GE Money esteimprumutul de consolidare a datoriilor, unde dobanda a fost redusacu un punct, pana la Euribor la 6 luni plus o marja care incepe dela 7,2%.

Ameliorarea situatiei de pe pietele financiare din primultrimestru si scaderea marjelor de risc percepute de imprumutatoriistraini pentru Romania au permis bancherilor sa revina cu dobanzilela niveluri apropiate de cele de dinaintea declansarii crizei lasfarsitul lui 2008. "Este o tendinta vizibila de scadere adobanzilor, la care ne aliniem si noi. Cred in potentialulcreditului de consolidare a datoriilor pentru ca pe de o parte ceicare au credite sunt din ce in ce mai interesati sa plateasca osingura rata, ideal de valoare mai mica, iar pe de alta partenumarul romanilor care au doua sau mai multe credite negarantate sidetin o proprietate ce poate fi ipotecata este mare. Asadar existanevoie, interes si piata potentiala pentru acest produs", adeclarat Paul Panciu, directorul general al Domenia Credit.

De asemenea, pana la sfarsitul lunii mai GE Money incearca saatraga clienti pe segmentul creditului pentru achizitia delocuinta, practicand o dobanda cu un punct sub cea standard, adicaEuribor plus 5,5%.

"Promotia se adreseaza mai ales celor care nu se califica inprogramul Prima casa", a mai spus Panciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO