Bănci și Asigurări

Garanti BBVA primeşte un împrumut de 24 mil. euro de la BEI pentru finanţarea IMM-urilor locale. Cel puţin 30% va merge în finanţarea proiectelor pentru protecţia mediului

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA România

Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA România

Autor: Cristina Bellu

22.06.2023, 11:45 78

Garanti BBVA, bancă parte a Grupului Garanti BBVA România, a semnat un acord de împrumut de 24,4 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea IMM-urilor locale.

Minimum 30% din această sumă va merge în finanţarea de proiecte dedicate protecţiei mediului în România, spun reprezentanţii instituţiei bancare.

”De-a lungul ultimilor ani de activitate, Garanti BBVA a luat măsuri pentru a încuraja iniţiativele sustenabile şi comportamentele responsabile în rândul clienţilor, atât companii mici şi medii, cât şi mari, şi se angajează să continue în această direcţie”, spune Mustafa Tiftikcioğlu, CEO Garanti BBVA România.

În ultimii cinci ani, Garanti BBVA a beneficiat de împrumuturi în valoare totală de 46,7 milioane de euro  de la BEI, bani care au fost direcţionaţi către sprijinirea companiilor mici şi mijlocii din România, precum şi a proiectelor ecologice.

” Acest acord va face finanţarea mai accesibilă pentru întreprinderile din România, care este formată în cea mai mare parte din regiuni de coeziune, precum şi pentru cele care investesc în acţiuni de combatere a schimbărilor climatice, şi va sprijini o economie românească mai ecologică, mai favorabilă incluziunii şi mai durabilă”, adaugă vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, Lilyana Pavlova.

Grupul BEI este un puternic susţinător al afacerilor mici, iar în ultimii cinci ani BEI a investit în România 2,85 miliarde de euro, în sprijinul întreprinderilor mici, mijlocii şi medii.

Garanti BBVA România este deţinută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acţionarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO