Bănci și Asigurări

Garanti BBVA oferă un nou produs de creditare pentru fermieri după un acord cu APIA

Garanti BBVA oferă un nou produs de creditare pentru...

Autor: Mircea Nica

29.03.2022, 00:03 82

Garanti BBVA a semnat un acord cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru a sprijini fermierii români, prin care clienţii băncii au acces la o facilitate de credit de până la 90% din subvenţia APIA SAPS, inclusiv plata redistributivă, plata pentru înverzire şi măsurile compensatorii, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Suplimentar, Garanti BBVA lansează şi un nou produs de creditare pentru prefinanţarea în proporţie de până la 160% din valoarea subvenţiilor care urmează să fie plătite de APIA beneficiarilor schemelor de plăţi directe. Mai exact, prin acest produs suplimentar, fermierii români pot primi în avans până la 160% din subvenţiile APIA SAPS şi anume 80% din valoarea subvenţiei pentru primul an de finanţare şi 80% din valoarea subvenţiei pentru anul următor, au mai transmis reprezentanţii băncii.

„Prin noua facilitate de credit pentru agricultură, Garanti BBVA îşi propune să sprijine fermierii români, prin reducerea poverii lor financiare, ca parte a strategiei noastre de creştere a finanţării sectorului agricol. Credem cu tărie că produsul nostru financiar va fi de mare interes pentru fermierii români“, a declarat Bilge Demirer, director general adjunct al Garanti BBVA România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO