Bănci și Asigurări

Francezii de la Groupama au renunţat la jumătate din RCA şi au făcut profit de 9 mil. lei

Francezii de la Groupama au renunţat la jumătate din...

Autor: Anelis Baciu

21.08.2014, 00:05 505
Groupama, subsidiara locală a asigurătorului francez cu acelaşi nume, a obţinut un profit de 8,8 milioane de lei (2 mil. euro) în primul semestru faţă de o pierdere de 19 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii drastice a portofoliului de asigurări auto obligatorii (RCA). Subscrierile au scăzut însă cu 11%, la 324 mil. lei
 
„Scăderea subscrierilor a fost cauzată aproape exclusiv de reducerea voluntară şi temporară pe segmentul asigurărilor RCA şi de reducerea activi­tăţii pe segmentul riscurilor financiare“, spun reprezentanţii asigurătorului.
 
Vânzările de poliţe RCA s-au redus aproape la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi au ajuns la 45 milioane de lei. Asigurările RCA au ajuns astfel la numai 14% din afacerile Groupama faţă de 26% la jumătatea anului trecut.
 
Poliţele care oferă acoperire împotriva riscurilor financiare s-au diluat cu mai bine de două treimi, dar ponderea lor în portofoliul francezilor era totuşi redusă. După prima parte a anului asigurările împotriva riscurilor financiare cumulau 4,3 mil. lei şi deţineau mai puţin de 2% din subscrieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO