Bănci și Asigurări

Francezii de la Cardif au primit undă verde de la CSA pentru a opera pe paşaport european

Autor: Ciprian Botea

12.12.2011, 00:00 83

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei Cardif Asigurări, controlată de grupul francez BNP Paribas, care a decis să opereze pe plan local doar pe baza paşaportului european privind libera circulaţie a capitalurilor.

Cardif Asigurări şi-au transferat în luna septembrie portofoliul de asigurări către Cardif Assurance Vie şi Cardif Assurance Risques Divers, ambele companii fiind înregistrate în Franţa. Asigurătorul a subscris anul trecut prime de 16,7 milioane de lei (circa 4 milioane de euro), în scădere cu 26% faţă de 2009, şi a avut o pierdere netă de 2,6 milioane de lei.

BNP Paribas este al doilea mare grup financiar european care decide să opereze pe piaţa românească a asigurărilor de viaţă doar prin paşaport european, după ce olandezii de la Aegon au decis ca subsidiara locală să fuzioneze cu societatea din Polonia a grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO