Bănci și Asigurări

Francezii de la BNP Paribas vor să preia operaţiunile de brokeraj de la Deutsche Bank şi câştigă până la 800 de clienţi

Business internaţional

Francezii de la BNP Paribas sunt în discuţii cu nemţii de la Deutsche Bank pentru a prelua operaţiunile de brokeraj ale creditorului german, ceea ce implică transferul a circa 800 de clienţi, potrivit unor surse citate de Reuters.

Deutsche Bank a anunţat în luna iulie că a încheiat un acord preliminar cu BNP Paribas care acoperă businessul ce serveşte fondurile de investiţii de tip hedge fund, ca parte a unei schimbări de strategie cu un impact estimat de 7,4 mld. euro, însă detaliile cu privire la mo­mentul în care tranziţia va fi încheiată nu au fost încă stabilite. Deutsche Bank, care a anunţat că vrea să ajungă la un re­zul­tat anul acesta, se grăbeşte să încheie un deal cât mai repede pentru „a asigura con­tinuitate în serviciile furni­zate clienţilor“.

Majoritatea angajaţilor care vor fi afec­taţi de această schimbare sunt loca­lizaţi în Londra şi New York. Încheierea cu succes a unui deal cu francezii de la BNP Paribas înseamnă că Deutsche nu va trebui să plătească compensaţii pen­tru aceşti angajaţi, în contextul în care nemţii încearcă să pună pe liber 18.000 de oameni la nivel global.

Unii clienţi au părăsit deja Deut­sche Bank, iar britanicii de la Barclays vor să preia o bucată din busi­nessul de brokeraj al Deutsche, în valoare de 20 mld. dolari, potrivit unor surse citate de Reuters luna trecută. Clienţii fonduri de investiţii de tip hedge fund reprezintă un business de aproape 200 mld. dolari în portofoliul Deutsche Bank.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.