Bănci și Asigurări

Fortis Lease face schimbari la Global Finance & Leasing

24.01.2007, 17:42 109

Fortis Lease, membra a grupului financiar belgian Fortis, a facut primele schimbari in conducerea Global Finance & Leasing, la scurt timp dupa ce a preluat compania.
Actionarul unic al companiei romanesti a aprobat, in luna decembrie, demisia lui Ion Bazac din functia de presedinte al Consiliului de Administratie si a lui Serban Mihai Roibu din functia de administrator delegat.
Pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie al Global Finance & Leasing va fi preluata de Patrick Vandeputte, iar cea de administrator delegat de Yves Rene Georges Mehaudens. Mandatele celor doi noi reprezentanti ai firmei au o valabilitate de patru ani. O alta decizie luata de Fortis Lease la finele anului trecut este schimbarea auditorului, renuntand la serviciile societatii Man Co in favoarea PricewaterhouseCoopers, cu care Global Finance & Leasing a semnat un contract pe o perioada de un an.
In afara de Vadeputte si Mehaudens, din CA al Global Finance & Leasing face parte Marilena Cazanaru, cea care momentan conduce operatiunile comapaniei.
In decembrie 2006 Fortis Lease a achizitionat Global Finance & Leasing intr-o tranzactie a carei valoare nu a fost facuta publica. Global Finance & Leasing asigura servicii de leasing financiar, in special pentru autovehicule si echipamente, compania estimand pentru 2006 o cifra de afaceri de zece milioane de euro.
Fortis nu este singurul grup financiar puternic la nivel international care a intrat pe piata romaneasca prin sectorul companiilor nonbancare, KBC achizitionand anul trecut Romstal Leasing, cea mai mare firma de leasing independenta de pe piata si brokerul de asigurari Ink Insurance Broker in cadrul unei tranzactii in valoare de 70 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO