Bănci și Asigurări

Fondul European de Investiţii acordă finanţări de peste 170 mil. euro pentru studenţi şi întreprinderi mici şi mijlocii din România

Fondul European de Investiţii acordă finanţări de...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2019, 11:39 719

Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat patru acorduri de finanţare în România, în valoare de peste 170 milioane euro, pentru garantarea unor credite luate de studenţi pentru studiile de masterat în străinătate sau proiecte derulate de IMM-uri.

Primul acord de garantare Erasmus+ în valoare de 4,5m euro va ajuta 450 de studenţi să îşi efectueze studiile de masterat în străinătate, iar Planul de Investiţii pentru Europa include trei acorduri de garantare pentru întreprinderi mici şi mijlocii, derulate cu CEC Bank (25m EUR), Deutsche Leasing Romania IFN (80m euro) şi Libra Internet Bank (63m euro).

Prin garanţiile oferite pentru Erasmus, 450 de studenţi pot accesa credite în condiţii favorabile pentru a studia în altă ţară din UE, ca şi în Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia şi Turcia.

În acelaşi timp, acordurile semnate cu cele trei bănci vor permite acestor instituţii să ofere noi credite în valoare de aproximativ 168 m euro pentru IMM-uri româneşti.

“Pentru prima dată în România, FEI va sprijini accesul la finanţare pentru 450 de studenţi care vor putea obţine credite pentru costul studiilor, sporind astfel posibilităţile de instruire pentru o gama mai largă de studenţi. De asemenea, prin noile noastre acorduri COSME, vor îmbunătăţi condiţiile de finanţare pentru 3.000 IMM-uri. Astfel, se va îmbunătăţi competitivitatea unui segment important al economiei româneşti, care constituie motorul creşterii economice, creării de locuri de muncă şi inovării.”, a declarat Directorul General Adjunct al FEI, Roger Havenith. Fondul European de Investiţii face parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii.  Principala misiune a FEI este să sprijine întreprinderile mici şi mijlocii din Europa prin facilitarea accesului acestora la finanţare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO