Bănci și Asigurări

Fondul de pensii BT Aegon cauta tinte de achizitie

18.06.2008, 17:57 23

Compania de pensii obligatorii (pilonul II) BT Aegon, un joint-venture intre Banca Transilvania si grupul olandez Aegon, este interesata de cumpararea altor jucatori, pentru a-si consolida pozitia pe piata.
In prezent, fondul BT Aegon este numarul opt pe piata in functie de valoarea contributiilor incasate, care a fost de circa 730.000 de euro.
Compania a anuntat ieri ca isi va majora capitalul social cu 4 milioane de euro, pentru sustinerea activitatii operationale, in urma acestei masuri capitalul urmand sa ajunga la circa 16,7 milioane de euro.
"Punem un mare accent si pe dezvoltarea retelei de distributie in sucursale si locatii ale Bancii Transilvania, insa ne bazam si pe sprijinul brokerilor parteneri, care s-au dovedit a fi o retea de vanzare cu mare potential. Doresc sa mentionez ca suntem interesati de achizitionarea unor afaceri din zona pensiilor obligatorii, bineinteles in masura in care ele corespund criteriilor noastre de evaluare", a declarat Marius Ratiu, directorul general al BT Aegon.
Ratiu, 42 de ani, a fost numit la conducerea companiei de pensii la inceputul lunii aprilie, dupa ce a ocupat postul de director de operatiuni al BT Aegon. Fostul director general al companiei de pensii Silvia Sarb va conduce un alt proiect al grupului olandez: Aegon Asigurari de Viata.
In prezent, compania de asigurari se afla in etapa obtinerii autorizatiilor necesare pentru functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Pe langa achizitii, BT Aegon si-a propus pentru acest an atragerea in echipa a unor noi specialisti, in special din zona investitiilor, implementarea unor noi programe informatice pentru serviciile oferite clientilor fondului pe care il administreaza si deschiderea unui call center.
Fondul de pensii Vital al BT Aegon are circa 132.000 de clienti si o cota de piata de 3% dupa incasarea primelor contributii, la sfarsitul lunii mai. Contributia medie pe participant este de 7,75 de euro, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, usor peste media pietei, de 7,55 euro. Circa 28% din participantii fondului au avut conturile goale in prima luna, adica angajatorii nu au virat contributiile lor.
Circa 34% din clientii BT Aegon au platit in prima luna contributii intre 1 si 3 euro, 25,5% - intre 3 si 5 euro, 21,4% - intre 5 si 10 euro, 11,2% - intre 10 si 20 de euro, iar restul au virat contributii fie mai mici de un euro, fie de peste 20 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO