Bănci și Asigurări

Fondul de garantare a asiguraţilor a plătit despăgubiri de 1 mil. euro în primele nouă luni

Autor: Ciprian Botea

06.12.2011, 00:00 114

Clienţii mai multor companii de asigurări intrate în faliment au primit despăgubiri cu o valoare cumulată de 4,15 milioane de lei (circa 1 mil. euro) în primele nouă luni din acest an de la Fondul de garantare a asiguraţilor, instituţie aflată în subordinea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Numărul cererilor de plată primite de Fond au fost de 211, iar dintre acestea 178 au fost soluţionate favorabil, potrivit datelor CSA.

Cele mai multe despăgibiri, cu o valoare totală de 2,8 milioane de lei, au fost acordate clienţilor Metropol, companie intrată în faliment în anul 2003. Despăgubiri de 830.000 de lei au fost plătite către clienţii Euroasig, în timp ce clienţii Delta Addendum au primit despăgubiri de 421.000 lei în primele nouă luni. Delta Addendum a intrat în faliment anul acesta, iar primele despăgubiri au fost achitate la începutul lunii septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO