Bănci și Asigurări

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR: Dacă s-ar capitaliza economia României cu 32 mld. euro, mai multe firme ar deveni bancabile. Acum doar 12% dintre firme sunt bancabile

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR

Autor: Claudia Medrega

29.04.2022, 16:45 183

În România există un spaţiu amplu pentru ca importanţa băncilor şi a IFN-urilor în creditarea firmelor să crească sustenabil, iar în strânsă legătură cu această evoluţie dezirabilă este nevoia accentuată de capitalizare a economiei României cu 32 mld. euro, reprezentând 15% din PIB, susţine Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR.

„Pe fondul unei solidităţi financiare bune a băncilor din România unele vulnerabilităţi structurale s-au menţinut totuşi, nivelul intermedierii financiare rămânând cel mai mic din Uniunea Europeană şi a continuat să scadă în ultimul deceniu“, a declarat Georgescu la conferinţa Provocări structurale ale sectorului bancar românesc organizată de BNR şi ASE.

El a explicat că în timp ce în unele ţări europene există o contribuţie prea mare a sectorului bancar comparativ cu valoarea adăugată în economie, în România există un spaţiu amplu pentru ca importanţa băncilor şi a IFN-urilor în creditarea firmelor să crească sustenabil. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO