Bănci și Asigurări

Florin Cîţu, ministrul de finanţe: Sunt discuţii la Ministerul Finanţelor privind prelungirea amânării ratelor la credite după 1 ianuarie. Nu avem încă o formă finală

Florin Cîţu, ministrul de finanţe: Sunt discuţii la...

Autor: Răzvan Botea

14.11.2020, 14:10 4676

Florin Cîţu, ministrul de finanţe, a spus, răspunzând unei întrebări ZF, că la nivelul Ministerului de Finanţe există discuţii privind prelungirea măsurii amânării ratelor, însă nu poate face publice mai multe detalii până la apariţia formei finale a deciziei.

„Există discuţii (pentru prelungirea amânării ratelor – n. red.), dar detalii nu vă pot da acum, pentru că nu avem o formă finală, şi orice detalii ar ieşi acum ar pune în pericol o formă finală care să fie în beneficiul cetăţenilor”, a spus Florin Cîţu.

Moratoriul privind amânarea ratelor la credite, care a fost aplicat în acest an pentru a susţine persoanele fizice şi companii care aveau credite bancare şi care au avut probleme financiare din cauza crizei coronavirusului, expiră la 1 ianuarie 2021. Băncile au primit mai mult de 150.000 cereri de amânare a plăţii ratelor de când a fost pusă în aplicare măsura, în aprilie 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO