Bănci și Asigurări

Finanţele au vândut obligaţiuni pe cinci ani de 289,1 milioane lei, la un randament mediu de 7,38%

Autor: Juganaru Monica

14.04.2011, 17:16 23

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vândut joi obligaţiuni destat la cinci ani de 289,1 milioane de lei, prin lansarea uneiemisiuni noi, sub valoarea programată, de 500 milioane de lei, laun randament mediu de 7,38% pe an, peste cel din licitaţiaprecedentă pentru titluri apropiate ca scadenţă.

Valoarea totală a cererilor a fost de 983 milioane lei, iarobligaţiunile ajung la scadenţă în aprilie 2016.

Dealerii se aşteptau ca Finanţele să plătească un radament încreştere, având în vedere cifra ridicată a ratei inflaţiei anunţatăluni şi maturitatea mai lungă a acestor instrumente faţă deprecedentele titluri emise, scadente în aprilie 2015. La precedentalicitaţie, din martie, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiunemai veche, prin care a atras de 317 milioane de lei, la unrandament mediu de 7,35% pe an.

Ministerul a anunţat că vrea să atragă în luna aprilie fonduride 4,5 miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni şi certificate detrezorerie, iar plafonul a fost deja depăşit după primele treioperaţiuni, întrucât Trezoreria a atras deja 4,54 miliarde lei.Astfel, în primele patru licitaţii Finanţele au împrumutat 4,82miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO