Bănci și Asigurări

Finanţele au respins ofertele băncilor pentru titluri de stat, considerând costurile prea mari

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

27.09.2011, 00:00 108

Ministerul Finanţelor a respins ieri ofertele băncilor pentru certificatele cu scadenţa la şase luni, considerând că randamentul cerut de acestea este prea mare, aceasta fiind a doua operaţiune anulată în luna septembrie. Valoarea programată a fost de 400 mil. lei, iar cererea totală a băncilor a fost de 932 mil. lei.

Acesta este al doilea refuz al Finanţelor din septembrie la licitaţiile organizate pentru vânzarea de titluri de stat. La începutul lunii, MFP a respins ofertele băncilor pentru obligaţiuni cu maturitate la cinci ani. Unii dealeri se aşteptau ca ministerul să atragă luni o sumă mai mare decât cea programată, întrucât înainte de operaţiunea de luni valoarea titlurilor emise în luna septembrie era egală cu valoarea titlurilor care au ajuns la maturitate, însă la randamente mai ridicate, de 6,8%. Trezoreria nu a mai atras finanţări pe şase luni din luna mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO