Bănci și Asigurări

Felix Daniliuc, BRD: Suntem într-o cursă contracronometru, prioritatea este economia verde, iar cercetarea – dezvoltarea poate accelera progresul spre această economie

Videoconferinţa ZF & BRD Cercetare – inovare prin programul operaţional 2021-2027

 Felix Daniliuc, BRD: Suntem într-o cursă...

Autor: Ramona Cornea

10.10.2022, 10:08 120

Felix Daniliuc, director departamentului IMM din cadrul BRD – Groupe Société Générale, este de părere că, la nivel global, duntem într-o cursă contracronometru, prioritatea este economia verde, iar cercetarea – dezvoltarea poate accelera progresul spre această economie.

„Suntem într-o cursă contra cronometru, vedem deja că din perspectiva schimbările climatice economiile încep să fie afectate şi să nu uităm că la graniţele oricărei economii, actorii care formează o economie sunt chiar companiile. Trebuie să conştientizăm că suntem într-o cursă contra cronometru şi orice întârziere ne afectează, afectează viitorul şi afacerile IMM-urilor. Cercetarea, dezvoltarea, inovarea pot reduce sau pot accelera acest ritm de progres de care avem nevoie spre economia verde, spre reducerea gradului de emisii de carbon”, a declarat Felix Daniliuc în cadrul videoconferinţei ZF & BRD Cercetare – inovare prin programul operaţional 2021-2027

Ce a mai declarat Felix Daniliuc în cadrul videoconferinţei:

• Acest triunghi compus din mediul de afaceri, mediul academic şi executiv – guvern trebuie să conştientizeze că prioritatea este economia verde, schimbările climatice pe care trebuie să le controlăm.

• Emisia totală de dioxid de carbon la nivel global este de 50 mld. tone. În perioada lockdown-ului s-a reuşit o reducere cu 2,5 mld. de tone. Noi am vrea să reducem temperatura medie cu 1,5 grade. Avem nevoie de o reducere de 7% a emisiilor de dioxid de carbon.
• În această dinamică de care este nevoie, rolul cercetării – dezvoltării poate face diferenţa pentru a reuşi să ne încadrăm în 2050 în acest obiectiv de reducere a temperaturii cu 1,5 grade.

• Nici nu ne imaginăm ce impact are încălzirea globală, ce impact au schimbările climatice ce vor avea loc dacă noi nu vom reuşi să ne încadrăm în această agendă verde atât de necesară pentru toţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO