Bănci și Asigurări

Falimentul Euroins: Termenul de înscriere al creditorilor la masa credală este de 4 august 2023. Deţinătorii de poliţe RCA emise de Euroins mai au timp până pe 8 septembrie 2023, inclusiv, să îşi facă un alt RCA la alt asigurător

Falimentul Euroins: Termenul de înscriere al...

Autor: Mircea Nica

19.07.2023, 15:29 725

CITR, lichidatorul judiciar al Euroins, companie aflată în faliment, a primit aprobarea Tribunalului Bucureşti pentru prelungirea unor termene de interes pentru creditori. Pe de altă parte, data de 8 septembrie 2023 rămâne încă valabilă ca fiind termenul până la care şoferii care încă au o poliţă RCA activă emisă de Euroins să achiziţioneze o nouă poliţă RCA la un alt asigurător, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii CITR.

“Termenele actualizate sunt după cum urmează: - termenul limită pentru înregistarea cererii de admitere a creanţelor lamasa credală este 04.08.2023 – termentul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe este de 04.09.2023 – termenul de definitivare a tabelului creanţelor este de 28.08.2023 – data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor este 08.09.2023”, au transmis reprezentanţii lichidatorului judiciar al Euroins.

În acelaşi timp, data de 8 septembrie 2023 inclusiv, rămâne neschimbată, acesta fiind termenul pe care şoferii trebuie să îl aibă în vedere pentru a-şi achiziţiona poliţe RCA noi la alţI asigurători, dat fiind că cele emise de Euroins rămân active până la acea dată, inclusiv. Începând cu data de 9 septebrie 2023, poliţele RCA ale Euroins încetează de drept.

“Deţinătorii de poliţe pot solicita în toată această perioadă rezilierea contactelor de asigurare şi recuperarea restituirilor de primă sau, în caz, contrar, poliţele vor înceta de drept în 90 de zile, termen care se împlineşte la 08.09.2023. Termenul de 90 de zile nu se aplică  contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, prevăzută în secţiunea A din anexa nr. 1 la Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care termenul de încetare de drept este de 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, în speţă 07.11.2023; în aceleaşi condiţii, încetează de drept şi contractele de reasigurare”, au mai transmis reprezentanţii CITR.

Euroins România a primit decizia ASF de a i se retrage autorizaţia de funcţionare şi s-a demarat procedura de promovare a cererii de deschidere a falimentului împotriva societăţii pe data de 17 martie 2023. Ulterior, Tribunalul Bucureşti a confirmat pe data de 9 iunie insolvenţa Euroins, constatată de ASF în martie 2023, şi a hotărât să deschidă procedura falimentului societăţii de asigurare, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, în două rânduri, solicitarea companiei de a suspenda aplicarea deciziei ASF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO