Bănci și Asigurări

Facturile, platite si prin telefon

28.11.2002, 00:00 22

Clientii Raiffeisen Bank vor putea sa-si achite facturile pentru o serie de utilitati publice, incepand cu 1 ianuarie 2003, prin intermediul unei linii telefonice gratuite, a declarat Rasvan Radu, vicepresedintele bancii.
"Clientii care detin un cont curent la Raiffeisen Bank vor primi o cartela de identificare si vor putea solicita, prin apelarea unei linii telefonice gratuite, efectuarea unei tranzactii, respectiv plata unor utilitati publice. In prezent, banca are incheiate contracte cu societatile de asigurare, pentru plata primelor de asigurare, precum si cu Distrigaz Sud si cu Electrica, pentru achitarea facturilor respectivelor utilitati", a spus Radu.
El a adaugat ca Raiffeisen Bank intentioneaza sa extinda lista companiilor la care clientii bancii isi pot achita facturile. "In functie de solicitarile clientilor, banca va extinde aceasta lista. In perspectiva, Raiffeisen Bank doreste includere societatilor de cablu TV, a companiilor de telefonie si a autoritatilor publice, respectiv plata impozitelor si taxelor locale", a afirmat Radu.
Reprezentantul Raiffeisen Bank a mai spus ca, pana la sfarsitul anului 2003, banca va intra si pe segmentul serviciilor de Internet banking, respectiv accesarea unei pagini web si efectuarea unor tranzactii electronice prin intermediul unui calculator.
Raiffeisen Bank a anuntat ieri si lansarea campaniei "e-Craciun in familie", care va avea loc in perioada 2-23 decembrie si va oferi utilizatorilor de Internet posibilitatea sa trimita felicitari electronice.
"Unul dintre obiectivele acestui proiect este cresterea gradului de utilizare a cardului ca instrument de plata, nu doar pentru retrageri de numerar. In prezent, peste 90% din operatiunile realizate prin intermediul unui bancomat sunt retrageri de numerar", a explicat Robert Zanescu, director de marketing al Raiffeisen Bank.
In prezent, din totalul celor peste trei milioane de carduri existente in Romania aproximativ 410.000 apartin Raiffeisen Bank, care detine o cota de piata de 11,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO