Bănci și Asigurări

EY a obţinut venituri de 27,4 mld. dolari la nivel mondial în anul financiar 2014, în creştere cu 6,8%

EY a obţinut venituri de 27,4 mld. dolari la nivel...

Autor: Claudia Medrega

29.09.2014, 18:54 144

EY, una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din lume, a obţinut în anul financiar încheiat la 30 iunie venituri de 27,4 mld. dolari, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior.

Cea mai mare creştere a afacerilor EY, de 9,1%, s-a înregistrat în SUA. În cazul zonei EMEIA - Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa, precum şi în regiunea Asia-Pacific şi în Japonia ritmurile de creştere ale afacerilor EY au fost în jurul de 5%, conform informaţiilor anunţate de companie.

Pe linii de business, cea mai mare ascensiune a veniturilor, de 14,4%, s-a înregistrat pe componenta asistenţă în afaceri, veniturile ajungând la 6,5 mld. dolari. Pe partea de taxe creşterea a fost de 4,3%, la 7,2 mld. dolari, pe componenta de assurance avansul a fost de 4,5%, la 11,3 mld. dolari, iar la asistenţa în tranzacţii plusul de venituri a fost de 6,5%, la 2,3 mld. dolari.

De la 1 iulie 2013, Ernst & Young a devenit EY, logo-ul s-a schimbat pentru a răspunde acestei modificări, iar noul tagline al companiei este Building a better working world. Schimbarea identităţii vizuale reflectă noua strategie a companiei până în 2020. Strategia EY până în 2020 include o mai multe obiective, precum sprijinirea antreprenorilor pentru a intra pe piaţă cu produsele şi ideile lor, prin programul global Entrepreneur Of The Year şi servicii dedicate antreprenorilor sau dezvoltarea unei noi generaţii de lideri, care să evolueze apoi în roluri-cheie la nivel de companii, instituţii publice sau academice.

EY, ca şi firmă globală, a decis la 1 iulie 2008 să treacă la un nou mo­del de business care presupune o structură in­tegrată la nivel global. România se află în aria numită EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa), care include 93 de ţări şi 81.000 de angajaţi.

EY are la nivel mondial 190.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări. În România şi Republica Moldova, EY are peste 500 angajaţi care furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale prin birourile din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO