Bănci și Asigurări

Evolutii inverse pentru banci la Bursa

23.05.2001, 00:00 11



Actiunile BRD si Banca Transilvania au avut ieri evolutii contarare la nivelul pretului de inchidere, fluctuatiile fiind insa, in ambele cazuri, destul de mici.

Dupa ce a inceput ziua de tranzactionare pe scadere, ajungand la un pret de 14.800 de lei, BRD si- revenit spre finalul sedintei. Cotatia de inchidere a fost de 15.400 de lei, in crestere cu 2% fata de ziua anterioara. Numarul actiunilor schimate a fost de 45.000 iar valoarea tranzactiilor de 684 de milioane de lei.

"BRD a inceput sedinta la minimul zilei si a incheiat-o pe maxim, deci se poate vorbi de o zi de crestere. In jurul cotatiei de 15.000 de lei exista multi cumparatori deci se poate vorbi de o situatie consolidata.

Ordinele de vanzare sunt firave deci actiunea ar putea sa mai creasca", a declarat Alin Brendea, trader la Prime Tranzaction.

Actiunile Banca Transilvania au inceput, spre deosebire de BRD, sedinta in crestere dar a incheiat-o pe scadere. Lichiditatea a fost buna, iar brokerii considera ca actiunile se vior stabiliza pe termen scurt in jurul valorii de 1.600 de lei.

Pretul de inchidere de ieri a fost de 1.580 de lei, in scadere cu 1,2% fata de ziua anterioara, iar valoarea tranzactiilor a fost de 650 de milioane de lei.

"Ramane de vazut cum va reactiona piata atunci cand vor intra actiunile noi emise in urma majorarii de capital", a spus Brendea.

"Evolutia de astazi (ieri - n.r.) nu a avut nimic spectaculos. Actiunile BRD si Banca Transilvania sunt undeva la mijlocul valorilor din ulitmul timp, deci se poate vorbi despre o evolutie normala, de piata", a declarat Valentin Ionescu, director de operatiuni la Euro Invest Vision.

Majoritatea brokerilor se asteapta la stagnari ale cotatiei actiunilor celor doua banci pe termen scurt, singurele fluctuatii mai spectaculoase fiind asteptate pentru Banca Transilvania odata cu introducerea noilor actiuni in piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO