Bănci și Asigurări

Europa Centrală şi de Est pare să aibă perspective de creştere mult mai bune

Europa Centrală şi de Est pare să aibă perspective de...

Autor: Cristian Hostiuc

17.01.2017, 11:43 521

Ewald Nowotny, guvernatorul Băncii Centrale al Austriei, spune că Europa Centrală şi de Est are perspective de creştere economică mai bune decât Europa, având în vedere că este cea mai dinamică parte a Europei.

„Dacă ne uităm la creşterea reală a PIB, din criză încoace, singura zonă care a crescut a fost Europa Centrală şi de Est”, a menţionat guvernatorul în deschiderea conferinţei Euromoney, cel mai important eveniment din Europa Centrală şi de Est pentru investitori.

Peste 1.000 de oameni, de la bancheri, până la consultanţi şi oameni de afaceri se întâlnesc la începul fiecărui an la Viena pentru a discuta perspectivele de business din această parte a Europei.

Europa Centrală şi de Est are o creştere economică dublă faţă de Europa şi de aceea, mulţi investitori încearcă să vină în această parte, în căutare de business cu rate de creştere superioare, care să compenseze stagnarea din Europa Occidentală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO