Bănci și Asigurări

Eurom Bank vinde ARDAF putin cate putin

03.09.2003, 00:00 13

Eurom Bank, banca cu capital majoritar israelian, mai detine in prezent 7,8% din actiunile societatii de asigurari ARDAF din Cluj, dupa ce a vandut in ultimele doua luni un 7,4% din actiunile companei de asigurari.
Banca nu mai poate vinde pe piata in urmatoarele luni un pahet mai mare de aproximativ 2,6% din ARDAF, datorita prevderilor legislatiei piatei de capital, care inrerzic unu actionar sa vanda mai mult de 10% din actiunile unei companii cotate in afara unei oferte publice in decurs de sase luni. “Mai putem vinde pe piata doar un pachet mic de actiuni, datorita prevederilor legislative. Dupa aceasta nu va urma o oferta publica pentru ca nu suntem grabiti sa vindem,” a declarat Benesh Avital, directorul bancii.
La Bursa Electronica RASDAQ nu a fost raportat nici un nou actionar semnificativ al societatii de asigurari, iar reprezentantii Eurom Bank afirma ca nu stiu de cine au fost cumpatate actiunile “Vindem actiunile pe piata prin intermediul unei societati de brokeraj si oricine poate cumpara,” a spus Avital.
Majoritatea tranzactiilor de pe piata cu actiuni ARDAF s-au realizat in jurul pretului de 1.050 lei/actiune, iar banca a incasat pentru cele 7,4% din actiunile ARDAF aproximativ 14 miliarde de lei. Compania de asigurari este detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza 67% din actiuni.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO