Bănci și Asigurări

Euro se întoarce sub 4,5 lei pe interbancar. Dolarul urcă la 4,11 lei

 Euro se întoarce sub 4,5 lei pe interbancar. Dolarul...

Autor: Liviu Popescu

16.12.2015, 11:03 591

Cursul de schimb leu-euro afişa pe interbancar 4,49 lei în această dimineaţă în jurul orei 10:00, în timp ce cursul pentru dolar urcase la 4,11 lei. Ieri BNR anunţase o referinţă de 4,5 lei pentru un euro, în scădere cu 0,2% faţă de şedinţa precedentă, în timp ce dolarul american s-a depreciat cu 0,7% la 4,08 lei.

Analiştii spun că mişcarea pozitivă a leului vine după un raliu puternic în pieţele globale în contextul revenirii preţului petrolului după atingerea minimului de aproximativ un deceniu.

Astăzi are loc şedinţa Rezervei Federale americane (Fed), fiind ultimul eveniment cu impact major pe pieţele financiare.

“În pofida creşterii anticipate a dobânzilor Fed astăzi, aceasta pare deja inclusă în preţ de către pieţe. Astfel, ne aşteptăm ca aprecierea leului să continue în această săptămână daca preşedintele Fed, Janet Yellen, va transmite prudenţă privind viitoarele decizii de creştere a ratelor”, scriu analiştii de la ING într-o notă de studiu.

Pieţele financiare estimează o probabilitate de 78% ca Fed să majoreze rata de dobândă de referinţă la şedinţa de astăzi.

Fed va decide astăzi dacă majorează pentru prima dată în ultimul deceniu dobânda de politică monetară, aflată aproape de zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO