Bănci și Asigurări

Euro coboara la un nou minim al ultimilor patru ani

18.04.2007, 17:40 17

Euro a coborat la un nou minim al ultimilor patru ani fata de leu, pe fondul unei piete cu lichiditate moderata.
BNR a calculat un curs de 3,3306 lei pentru un euro, cu 0,57 bani mai putin decat in ziua precedenta. Astfel, euro se afla acum la cel mai scazut nivel din toamna lui 2002. Cu toate acestea, cursul nu inregistreaza decat o scadere de trei sferturi de punct procentual comparativ cu nivelul de la inceputul acestui an. Dolarul a castigat 0,06 bani, urcand la 2,4608 lei.
Cotatiile au coborat de asemenea pana la minime ale ultimilor patru ani. In primele ore de tranzactionare euro a atins un minim de 3,3250/3,33265 lei. Ulterior au aparut interese de cumparare de valuta, astfel ca euro s-a intors peste 3,33 lei. "Piata are in continuare potential sa scada, insa in prezent nu sunt fluxuri valutare. Pe fondul unei lichiditati scazute, aparitia unor ordine mai mari ar putea sa determine cu usurinta o variatie de curs chiar si de trei bani, in jos sau in sus", comenteaza dealer-ul uneia dintre cele mai active banci de pe piata. Totusi, majoritatea analistilor considera ca euro este deja prea jos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO