Bănci și Asigurări

Euro aluneca si mai mult sub pragul de 3,6 lei

Euro aluneca si mai mult sub pragul de 3,6 lei

Click pentru imaginea intreaga

10.07.2008, 18:30 18

Leul este din nou intr-o cursa de apreciere in fata euro, cotatiile coborand pe piata valutara locala cu 3,4% doar de la inceputul lunii. La sfarsitul sedintei de tranzactionare de ieri, euro era cotat la Bucuresti la 3,52 lei, cel mai scazut nivel de la jumatatea lui decembrie trecut.
Dupa aceasta cursa, cursul a coborat deja la niveluri care erau intrevazute abia pentru sfarsitul anului. De altfel, multi dintre dealerii intervievati de Business Magazin vad euro la 3,6 lei in decembrie, in timp ce doar cativa mai vad loc de scaderi, pana la niveluri de 3,3 lei.
Aprecierea rapida a leului vine din nou pe fondul unei imbunatatiri a sentimentului regional, scaderea cotatiilor la Bucuresti fiind alimentata de vanzarile de valuta operate de jucatorii straini.
BNR a calculat ieri un curs de 3,5434 lei pentru un euro, cu 1,3% sub nivelul din ziua precedenta.
"Este posibil sa continuam miscarea. O tinta este dificil de precizat acum, insa nivelul de 3,5 lei pentru un euro poate fi atins usor", a comentat Aurelian Mihailescu, dealerul sef al Raiffeisen Bank, subliniind insa ca vom vedea si unele corectii.
Zlotul polonez si forintul maghiar se afla acum la maxime istorice in fata euro. In ultima saptamana, leul a performat chiar mai bine decat cele doua valute, care au castigat ceva mai mult de 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO