Bănci și Asigurări

Eureko scumpeste pentru prima data asigurarile de sanatate, cu 10%

Eureko scumpeste pentru prima data asigurarile de sanatate, cu 10%

Carmen Radu: Din 2005 serviciile medicale s-au scumpit cu 20% (FOTO: Agerpres)

16.02.2009, 17:56 545

Eureko (fosta Interamerican), companie de asigurari de talie medie, a majorat recent cu 10% pretul politelor de asigurare privata de sanatate, piata pe care ocupa prima pozitie, cu 10.000 de clienti.

Aceasta este prima data cand asiguratorul scumpeste politele de sanatate, dupa intrarea pe aceasta piata la mijlocul lui 2005.
Majorarea de pret se aplica atat contractelor noi, cat si celor care se reinnoiesc si a fost cauzata de scumpirea serviciilor medicale cu 20% in ultimii ani.
"Companiile de asigurari isi revizuiesc tarifele in fiecare an. Din 2005, Eureko nu a schimbat tarifele pentru produsele de asigurare de sanatate, in schimb inflatia din sectorul medical a fost de peste 20% in acesti ani", a declarat pentru ZF Carmen Radu, directorul general adjunct al companiei, responsabila de operatiuni.
Radu a venit la Eureko in octombrie anul trecut, dupa ce a ocupat pozitia de director general al KD Pensii, cel mai mic administrator de pensii private obligatorii (pilonul II) de pe piata. Anterior, a fost directorul general adjunct al companiei de asigurari de viata KD Life.
"Am decis sa majoram preturile cu 10% in interesul clientilor nostri, pentru a putea mentine calitatea serviciilor medicale. Acoperirea noastra este mai buna acum, deoarece am introdus si servicii de monitorizare a sarcinii", a mai spus Radu.
O asigurare de sanatate de la Eureko are un pret intre 18 si 125 de euro pe luna daca este incheiata de o persoana fizica sau intre 14 si 80 de euro pe luna daca este cumparata de o companie pentru un grup de angajati. Pretul variaza in functie de serviciile incluse in asigurare, varsta si sex.
O asigurare de baza, de exemplu, acopera cheltuieli de maximum 25.000 de euro pe an si include servicii ca sapte consultatii pe an efectuate la medici specialisti, diverse proceduri medicale, examene de diagnostic, un control anual preventiv, cheltuielile de spitalizare si interventii chirurgicale in spitalul asiguratorului, Euroclinic, si 70% din cheltuieli in cazul in care clientul se interneaza intr-un alt spital din reteaua de colaboratori a asiguratorului sau transportul cu ambulanta de trei ori pe an.
Grupul olandez Eureko detine primul spital privat de pe piata locala, Euroclinic, construit in 2005 ca aripa a spitalului de urgenta Floreasca, investitia fiind de circa 14 milioane de euro. In urma cu jumatate de an olandezii au purtat discutii pentru vanzarea spitalului, o tranzactie de 30-40 de milioane de euro, dar ulterior s-au razgandit. De asemenea, grupul detine o retea de clinici, Medisystem. Alti jucatori din asigurari de sanatate sunt BCR Asigurari, Asirom sau Allianz-Tiriac.
Un alt jucator din asigurari de sanatate a fost Aviva, in parteneriat cu furnizorul de servicii medicale Medicover, dar compania a renuntat in urma cu cateva luni la vanzarea acestor polite.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO