Bănci și Asigurări

Erste Group vrea să-i returneze statului austriac ajutorul de 1,2 miliarde de euro pe 6 august

Sursa foto: Erste Bank

Sursa foto: Erste Bank

Autor: Razvan Voican

07.07.2013, 20:23 140

Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, intenţionează ca pe 6 august să restituie integral capitalul participativ de 1,76 mld. euro, din care 1,2 mld. euro se vor întoarce în conturile statului austriac care a intervenit în 2009 pentru susţinerea băncii, potrivit unui anunţ apărut vineri în Wiener Zeitung.

Managementul băncii a ajuns la concluzia că acest tip de sprijin nu mai este necesar, cu atât mai mult cu cât pe viitor reglementările contabile nu vor mai permite recunoaşterea integrală a capitalului participativ drept capital core tier 1. Pentru a susţine efortul de rambursare Erste a derulat deja o primă etapă a unei operaţiuni de majorare a capitalului prin care a mobilizat 660 mil. euro.

Preţul acţiunilor Erste a căzut după anunţul de luna trecută privind emiterea de noi acţiuni, intrând sub pragul de 20 de euro. Analiştii Goldman Sachs au tăiat ţinta de preţ de la 36 la 30 de euro pe acţiune. Capitalizarea bursieră se ridică la circa 8,56 mld. euro după preţul de vineri de 19,92 euro/acţiune.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 08.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO