Bănci și Asigurări

Emilian Antonescu a plecat din funcţia de vicepreşedinte al Băncii Feroviara

Autor: Razvan Voican

23.04.2012, 19:11 554

Banca Feroviara, instituţia de credit înfiinţată în 2009 de omul de afaceri Valer Blidar, este condusă în prezent numai de directorul general Petre Tulin (preşedinte executiv), după ce singurul director general adjunct (vicepreşedinte executiv) rămas în funcţie - Emilian Antonescu - a părăsit banca. Antonescu era şi membru în consiliul de administraţie al băncii, locul său rămânând de asemenea vacant. Înainte de a veni la Feroviara în octombrie 2010 el a lucrat în BNR, fiind director al Direcţiei Supraveghere, apoi consilier al viceguvernatorului pe probleme de supraveghere şi reglementare şi director adjunct al Direcţiei Reglementare şi Autorizare.

În scurtul răstimp de când funcţionează pe piaţă Banca Feroviara a mai pierdut doi directori generali adjuncţi - Jean Andronie şi Alina Pascu - ambii lucrând pe rând în bancă doar câteva luni.

Petre Tulin, care a condus mai mulţi ani Direcţia de Reglementare şi Autorizare din BNR, cumulează funcţia de director general cu aceea de preşedinte al consiliului de administraţie. Anul trecut apăruseră pe piaţă zvonuri privind posibila sa retragere din Banca Feroviara în schimbul postul de preşedinte executiv al ARB, însă el a infirmat speculaţiile şi a rămas în bancă.

Banca Feroviara este o instituţie de credit foarte discretă, care nu obişnuieşte să-şi publice rezultatele financiare, nici măcar pe cele anuale. Fiind relativ recent înfiinţată, se află în coada clasamentului cotelor de piaţă după active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO