Bănci și Asigurări

Emanuela Savu, directorul general al Institutului Bancar Român: În contextul digitalizării activităţii din sistemul financiar bancar, profesioniştii din bănci vor trebui să deţină noi competenţe digitale, să se readapteze continuu la mediul în schimbare

Emanuela Savu, directorul general al Institutului Bancar...

Autor: Mircea Nica

11.10.2023, 18:06 144

În contextul digitalizării activităţii din sistemul financiar bancar, profesioniştii din bănci vor trebui să deţină noi competenţe digitale, să se readapteze continuu la mediul în schimbare, a spus Emanuela Savu, directorul general al Institutului Bancar Român, în cadrul Conferinţei de prezentare a proiectului Antrepernorul de Top, organizată la sediul BNR, în care ZF este partener media.

“În contextul digitalizării activităţii din sistemul financiar bancar, profesioniştii din bănci vor trebui să deţină noi competenţe digitale, să se readapteze continuu la mediul în schimbare. În acest sens IBR organizează seminarii cu tematici noi încă din pandemie, seminarii şi conferinţe online. Pot să participle toţi profesioniştii din toată ţara pe teme precum cyber security, digitalizarea, inteligenţă artificială şi machine learning, digital finance, ESG, green fiannce”, a mai adăugat Emanuela Savu.

 

Ce a mai spus Emanuela Savu, directorul general al Institutului Bancar Român:

Misiunea Institutului Bancar Român este sprijinirea comunităţii financiar bancare cu programe de training specializat în scopul creşterii competenţelor profesionale ale resursei umane din acest sector de activitate cu impact direct asupra profitabilităţii industriei, îmbunătăţirii relaţiei bancă-client şi a creşterii gradului de intermediere financiară şi a nivelului de incluziune financiară în România.

Având în vedere că băncile continuă să investească în formarea angajaţilor, conştientizând că unul dintre factorii fundamentali pentru surmontarea crizei actuale este resursa umană, Institutul Bancar Român organizează cursuri specializate pe componentele cheie, conformitate, antifraudă, evaluarea şi administrarea riscurilor, prudenţialitate şi raportări, guvernanţă corporativă, audit şi control intern sau cadrul IFRS.

Aşa cum preciza şi domnul guvernator la împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea Institutului Bancar Român, reiterez importanţa strategică la nivel naţional a platformei de educaţie financiară pe care Institutul Bancar Român, cu susţinerea membrilor fondatori BNR şi ARB, care este tot mai evidentă în ultimii ani prin anvergura evenimentelor şi prin calitatea programelor de training, nu numai pentru bancheri, ci şi pentru clienţii băncilor, companiile şi antreprenorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO