Bănci și Asigurări

Elena Petculescu ramane sefa Banc Post

29.11.2002, 00:00 35

Actionarii Banc Post au reconfimat-o la conducerea executiva a bancii Elena Petculescu, cea care conduce aceasta banca din 1990. Totodata s-a aprobat completarea Consiliului de Administratie al bancii cu doi membrii numiti de banca elena EFG Eurobank Ergasias  - David Watson si Haralmbos Kyrkos.
Dupa finalizarea tranzactiei de vanzare catre banca elena Eurobank a ultimului pachet de 17% din actiunile bancii pe care statul il mai detinea noua structura a actionaritului Banc Post este: EFG Eurobank Ergasias (Grecia) - 36,25%; Banco Portuques de Investemento (Portugalia) - 17%; General Electric Capital Corporation - 8,75%, Societatea de Investitii Financiare (SIF) Banat Crisana- 6%, SIF Moldova-6%, SIF Transilvania-6%, SIF Muntenia-6%, SIF Oltenia-6%, restul de 8% din capital fiind detinut de alte persoane fizice printre care si salariatii bancii.
Pe ordinea de zi a Adunarii Generale desfasurate miercuri seara s-au mai aflat si completarea obiectului de activitate a bancii, printre alineatele propuse aflandu-se si urmatoarele: efectuarea de tranzactii cu bunuri mobile si imobile in executarea creantelor bancii, precum si vanzarea de imobile catre salariati, organizarea si realizarea pregatirii profesionale a persoanlului in centrele proprii de pregatire, inclusiv asigurarea serviciilor de cazare si masa, precum si asigurarea serviciilor de preparare si servirea hranei pentru salariatii bancii, in bufete de incinta.
Adunarea Generala a Actionarilor Banc Post desfasurata miercuri seara a fost prima dupa finalizarea privatizarii bancii. La inceputul lunii noiembrie, statul, prin APAPS, a vandut ultimul pachet de 17% din banca bancii elene Eurobank, care mai detinea deja 19,25% din actiunile Banc Post. In urma acestei privatizari, care a constat in vanzarea a 70% din actiuni, statul roman a obtinut aproape 65 milioane de dolari. Alte 50 de milioane de dolari au fost promisi de actionari drept investitii.
Banc Post este una dintre primele banci din sistemul bancar dupa active, pe primele zece luni raportand un profit net de 5,1 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO