Bănci și Asigurări

Electronic banking mai performant: mai multe ordine de plata intr-unul singur

20.07.2005, 18:40 85

BRD a lansat ieri patru noi facilitati ale serviciului de electronic banking MultiX, clientii avand posibilitatea transmiterii de ordine de plata multiple, efectuarii de plati in contul vamilor, a operatiunilor de schimb valutar si tiparirea formularelor de dispozitie de plata externa. Numarul total de clienti e-banking ai BRD se ridica in prezent la circa 16.000.

Abonatii pot beneficia de un nou modul pentru transmiterea de ordine de plata multiple - o debitare si mai multe creditari.

Prin aceasta aplicatie, clientii pot introduce intr-un singur ordin de plata mai multe ordine de transfer simple, realizand atat plata salariilor angajatilor - indiferent de natura contului de salarii sau de banca la care acestea sunt domiciliate -, cat si stingerea obligatiilor fata de parteneri.

Majoritatea bancilor se straduiesc sa-si imbunatateasca oferta de servicii de electronic banking, cele mai noi dezvoltari de platforme fiind anuntate de Alpha Bank si Banca Transilvania.

La BRD, facilitatea DPEPrint permite gestiunea si tiparirea formularelor de dispozitie de plata externa si expedierea sau preluarea datelor, pentru ordine de plata simple si multiple.

Modulul e-VAM (confirmarea electronica a platilor externe) ofera posibilitatea efectuarii de plati in favoarea birourilor vamale, reducand atat costurile legate de vamuire, cat si timpul aferent acestor operatiuni.

Prin intermediul aplicatiei FOREX clientii vor putea sa preia cursuri de schimb actualizate si sa efectueze operatiuni de schimb (lei - valuta sau valuta-valuta), la cursuri de schimb standard sau negociate, la vedere sau la termen.

Produsul bancar MultiX din gama electronic banking, care ofera servicii de tipul banca la distanta, a fost lansat in forma initiala in anul 2001.

Adresandu-se in special clientilor persoane juridice care au relatii de afaceri cu banca si care initiaza cu regularitate viramente interne si internationale, MultiX era structurat pe patru module optionale care pun la dispozitia utilizatorilor diverse servicii.

Modulul de baza al serviciului MultiX permite preluarea de la banca a extraselor de cont si a informatiilor despre conturile clientului, iar cel de plati in lei ofera clientului posibilitatea introducerii, aprobarii si transmiterii ordinelor de plata.

Modulul de plati in valuta asigura aceleasi facilitati pentru ordinele in valuta, in timp ce modulul de semnatura electronica este cel care are un rol de intarire a sistemului de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO