Bănci și Asigurări

Egnatia isi incearca puterile pe retail

27.01.2006, 19:41 20

Egnatia Bank va lansa in a doua jumatate a anului carduri de debit si de credit, in cadrul strategiei de abordare mai agresiva a segmentului de retail.

"Vom dezvolta si produse de creditare care vor fi atasate acestor carduri. Avem in plan sa dezvoltam o retea proprie de ATM-uri, dar vom apela probabil si la o colaborare cu o alta banca", a declarat pentru ZF Styliaonos Sofianos, presedintele Egnatia Bank Romania. El spune ca anul acesta se va orienta mai mult pe dezvoltarea segmentului de retail, banca avand in plan si extinderea retelei teritoriale, pentru a sustine atragerea de clienti.

Pentru finantarea investitiilor, Egnatia a contractat de la grupul elen care o detine un credit subordonat de 7 milioane de euro.

"Pana acum nu am tras decat un milion de euro, deoarece nu am avut nevoie de lichiditati, insa avem aprobat un plafon de sapte milioane de euro, de care putem dispune oricand. In aceste conditii, nu cred ca anul acesta vom mai avea nevoie de alte majorari de capital", mai spune Sofianos.

La sfarsitul anului trecut banca a lansat si un credit pentru nevoi personale, Egnatia For You, prin care acorda finantari de pana la 165.000 de euro, pe o perioada de pana la 20 de ani. Dobanzile pleaca de la 9,3% pe an la lei, respectiv 8,5% pe an pentru euro, fiind calculate in functie de indicatorii BUBOR si EURIBOR, la care se adauga o marja.

Expansiunea segmentului de retail ar trebui sa aduca si o intensificare a ritmului de crestere.

"Pentru anul acesta ne-am propus sa ajungem la active de 240 mil. euro, fata de 104 milioane, la sfarsitul lui 2005", mai spune Sofianos.

Banca a incheiat anul trecut cu un profit de 2,15 milioane de euro, usor peste estimari. Soldul creditelor ar trebui sa ajunga la 135 mil. euro, pana la sfarsitul anului, iar cel al depozitelor atrase la 65 mil.. Egnatia a incheiat anul trecut cu credite acordate de 64 mil. euro si depozite de 36 mil. euro.

Pana la sfarsitul anului reteaua ar trebui sa ajunga la noua unitati, fata de trei in prezent. La sfarsitul anului trecut banca a mai deschis doua sucursale in Capitala, iar pentru lunile urmatoare este programata deschiderea unei unitati in Brasov. In lipsa unei retele, banca a fost orientata pana anul trecut preponderent pe segmentul corporate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO