Bănci și Asigurări

Nu e bine deloc: Accesările de către bănci ale datelor ANAF pentru clienţi arată începutul îngheţului creditării şi economiei. În octombrie au fost puţin peste 162.000 de interogări ale băncilor la ANAF, în scădere cu 37% faţă de 257.412 în septembrie

Apetitul populaţiei şi compa­niilor pentru credite a scăzut puternic în luna octombrie, după cum indică reducerea numărului interogărilor de către bănci ale datelor ANAF pentru potenţialii clienţi, o influenţă venind pro­ba­bil şi de la scumpirile în lanţ din ultima pe­rioa­dă, în special la energie, gaze şi combustibili.

Iar acest declin al creditării se vede îna­inte de introducerea certificatului verde, in­clusiv în bănci, astfel că după introducerea obli­gativităţii acestui certificat este posibil să ve­dem o scădere mai consistentă a creditării în sucursalele instituţiilor de credit, având în ve­dere evoluţia lentă a procesului de vacci­na­re împotriva pandemiei de COVID-19.

În luna octombrie, numărul intero­gă­ri­lor operate de bănci la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în legătură cu ve­niturile clienţilor/poten­ţialilor clienţi per­soa­ne fizice şi juridice în vederea acordării unor credite a coborât puternic, la 162.132, de la 257.412 accesări câte au fost în septem­brie, adică o scădere cu 95.280 de interogări,  respectiv cu 37%, potrivit datelor transmise de ANAF la solicitarea ZF.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.