Bănci și Asigurări

Dupa The Banker, BCR este banca anului in Romania

06.09.2000, 00:00 23



Banca Comerciala Romana (BCR) a fost nominalizata "Banca Anului" in Romania de catre revista britanica de specialitate The Banker, din grupul Financial Times, premiile fiind inmanate aseara la Londra.

In sustinerea acordarii premiului, specialistii revistei au aratat ca: "BCR poate revendica pozitia de lider in fiecare segment al sistemului bancar romanesc, avand retele extinse de unitati teritoriale si de automate de liberat numerar (ATM), o larga baza de clienti si reputatia de a fi una dintre cele mai sigure banci".

A fost apreciat in mod deosebit faptul ca ponderea Grupului BCR a crescut, in ultimul an, de la 21% la 32% in totalul activelor detinute de banci si de la 21% la 46% in totalul capitalurilor proprii. Sectorul privat reprezinta peste 65% din portofoliul de imprumuturi neguvernamentale acordate de BCR.

Au fost de asemenea remarcate eforturile depuse de banca pentru alinierea la practicile occidentale in domeniul comunicatiei on-line in reteaua de unitati, utilizarea facilitatilor de cash-management, promovarea dezvoltarii pietei de carduri si a transferului rapid de valuta prin MoneyGram.

In legatura cu fuziunea BCR-Bancorex, specialistii britanici au subliniat realizarea in timp record a procesului care a dus la intarirea, in fapt, a fortei Bancii Comerciale Romane si a pozitiei sale pe piata interna si internationala.

"Noi ne tratam clientii ca parteneri de afaceri si cred ca acestei abordari ii datoram faptul ca suntem numarul unu in Romania", a declarat Nicolae Danila, presedintele bancii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO