Bănci și Asigurări

După peste două decenii în poziţia de director adjunct al Direcţiei Supraveghere din BNR, Adrian Cosmescu preia din octombrie conducerea acestei direcţii, în locul lui Nicolae Cinteză, care s-a pensionat

Adrian Cosmescu va conduce de la 1 octombrie Direcţia Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale.

Adrian Cosmescu va conduce de la 1 octombrie Direcţia Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale.

Autor: Claudia Medrega

24.09.2020, 00:05 414

Adrian Cosmescu, cu o carieră de peste două decenii în domeniul supravegherii bancare, va prelua la 1 octombrie conducerea Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale, el urmând să-l înlocuiască pe Nicolae Cinteză care s-a pensionat, după ce a condus timp de 21 de ani cu mână forte această direcţie.

Cosmescu ocupă din 1999 funcţia de director adjunct al Direcţiei Supraveghere din BNR, iar odată cu promovarea lui pe poziţia de director general îl lasă pe Nicolae Cătălin Davidescu în funcţia de director adjunct al acestei direcţii.

Potrivit statutului, BNR este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO