Bănci și Asigurări

Dragoş Damian, Terapia Cluj: FMI, de ce ne ceri reforme, măsuri de austeritate, ajustări fiscale suplimentare? Ai fost la o inspecţie în teren să vezi ce se întâmplă?

Opinii primite la redacţie

Dragoş Damian, Terapia Cluj: FMI, de ce ne ceri reforme,...

Autor: Dragos Damian

05.10.2023, 17:54 16019

FMI ne spune ca trebuie sa strangem cureaua, ca sistemul de taxe, impozite si contributii este depasit, ca trebuie sa colectam mai multi bani, ca avem un deficit ingrijorator.

Pai a iesit FMI la o inspectie in teren sa vada cum arata si a aratat Romania in 2023?

Iata.

Coloane nesfarsite de masini, dubite si TIR-uri pe sosele, terase si restaurante pline, hoteluri pline, pensiuni pline, partii pline, plaje pline, malluri cu inghesuiala maxima, magazine de bricolaj unde stai la cozi lungi.

Liste de asteptare la salile de conferinte din hoteluri pentru evenimentele corporate ale companiilor. Evenimentele de familie, nunti, botezuri, onomastice, cu rezervare 6 luni inainte. Orice entertainer cat de cat cunoscut face minim 10 mii de euro / eveniment

Concedii, vacante si zile libere fara numar, toate destinatiile s-au scumpit, Turcia a fost incredibil de scumpa, romanii au fost cu zecile de mii inclusiv in Turcia. Toate avioanele au fost pline, liste de asteptare si la business. Haos si ingramadeala pe aeroporturi.

Cozi si liste de asteptare la dealer-ii de autovehicole care au asigurate comenzi un an inainte, cozi la magazinele de bunuri de larg consum, inghesuiala la gadget-uri si wearable-uri, e-comertul infloreste si se asteapta la un an record.

Cozi in benzinarii, ati vazut ce cozi sunt din nou in benzinarii desi a crescut pretul combustibililor ?

Cozi la orice ghiseu pentru plata utilitatilor si impozitelor.

Cozi la montarea de panouri solare, nici o sansa daca nu cunosti pe cineva. Firme turcesti monteaza panouri solare chinezesti cu muncitori nepalezi.

Imobiliarele duduie. Nu mai spuneti ca a cazut piata de imobiliare, in cele cinci-sase orase universitare mari se tranzactioneaza mai ceva ca in Dubai. La malul marii ar trebui sa inceapa constructia de insule pentru blocuri, pe plaja nu mai sunt locuri.

Cozi in hiper sau supermarket-uri si in magazine mari sau mici, in piata, la targurile de sarbatori religioase sau nereligioase, la tarabele cu mici, zacusca si muraturi de la targurile producatorilor locali. Inghesuiala si cozi la zilele orasului X sau ale orasului Y.

Nu ne mandrim neaparat cu asta, dar sunt cozi la farmacii si salile de jocuri. Ne mandrim cu cozile din librarii, muzee si de la concerte.

Cozi la bancomate - cash is king, nu-i asa?

Se reaseaza incet-incet cozile la birourile bancare, IRCC sau ROBOR, cui ii pasa, sa se miste banii.

Succes de casa: cozi si suprasubscrierea de actiuni la Hidroelectrica.

La toate festivaluri verii au fost cozi la bilete, cozi la standurile cu mancare si racoritoare din festivaluri; Untold a fost sold-out, probabil e sold out si cel din 2024…

Un iures si du-te vino la granite, sute de mii de romani intra si ies din tara in fiecare zi.

Cozi si liste de asteptare la agentiile de turism pentru sarbatorile de iarna, pentru petrecerile de Craciun si Anul Nou. Imposibil sa gasesti un hotel liber in luna decembrie pentru petrecerile corporate de sfarsit de an.

Toate acestea in conditiile in care preturile la absolut orice s-au dublat si triplat. Ati vazut ce scumpiri sunt de la 1 octombrie la cam totul?

Pai la astfel de prosperitate, de miscare de bani, de explozie de afaceri si consum, care sigur aduc miliarde din taxe, impozite si contributii, Guvernul Romaniei spune ca avem deficit bugetar iar FMI recomanda austeritate?

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO